În ședința de miercuri, guvernul urmează să aprobe un proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea HG 1031/2020 privind aprobarea STRATEGIEI DE VACCINARE.
Una din modificări presupune extinderea grupelor de risc, din cea de-a doua etapă de vaccinare, prin includerea unor noi categorii prioritare.
Acestea fie fac parte din rândul celor care efectuează misiuni internaționale, fie din infrastructura critică, transmite b1.ro.
Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat și OUG privind împărțirea fondurilor pentru amenajarea centrelor de vaccinare.
Tot miercuri guvernul va dezbate un memorandum, „Mecanismul pentru elaborarea poziţiei Guvernului României cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”.
În ședința de guvern ar urma să se propună aprobarea mai multor elemente ce țin de actualizarea PNRR: desemnarea de către ministerele de linie a coordonatorilor la nivel politic şi la nivel tehnic, în vederea menţinerii dialogului permanent cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene; asumarea de către ministerele de linie a reformelor şi investiţiilor aferente domeniilor PNRR; finalizarea PNRR la nivel naţional până la sfârşitul lunii februarie 2021 şi transmiterea lui la CE; menţinerea unui permanent dialog informal cu serviciile de specialitate ale Comisiei Europene, precizează sursa citată.
Țara noastră urmează să înainteze PNRR către Comisia Europeană. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va fi responsabil pentru negocierea PNRR.
Premierul Florin Cîțu a declarat marți că autoritățile române sunt pregătite să asigure în următoarele luni vaccinarea împotriva COVID-19 a aproximativ 150.000 de persoane pe zi.
Totodată, șeful Guvernului a reiterat că ținta instituției pe care o conduce este aceea ca în septembrie 10,4 milioane de români să fie imunizați.
„Am spus că merge bine campania de vaccinare, dar astăzi avem o confirmare şi de la nivel internaţional. Bloomberg a prezentat nişte date care arată că România este pe locul 18 la nivel global şi pe locul 6 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte această campanie de vaccinare. Sunt mai multe statistici. Aşa cum am spus, pe mine mă interesează foarte mult cum primim dozele, să accelerăm ritmul. Am ajuns treptat de la o medie de 13.000, au fost astăzi 34.000 de vaccinuri făcute, mergem spre 50.000. Noi am spus că putem să ajungem la 150.000 de vaccinuri făcute pe zi, doar să avem dozele”, a declarat Florin Cîţu, marţi, într-un interviu acordat Europa FM.